Το γραφείο μας χειρίστηκε επιτυχώς υπόθεση διεκδίκησης αναδρομικών επιδομάτων εορτών (Χριστουγέννων και Πάσχα) και αδείας.  Βάση της αγωγής μας αποτέλεσε το δεδικασμένο προηγούμενης θετικής απόφασης του γραφείου μας, με το αυτό αντικείμενο. Το διατακτικό της απόφασης δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα epoli.gr με το ακόλουθο συνοδευτικό κείμενο:

«Όπως δημοσιεύει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το epoli.grμε πρόσφατες αποφάσεις, τα Πολιτικά Δικαστήρια δικαίωσαν εκατοντάδες εργαζομένους ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου των Δήμων της Κεντρικής, της Νότιας Κέρκυρας και του Ν.Π.Δ.Δ. (ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ) που προσέφυγαν δικαστικά, υποχρεώνοντας τον εργοδότη τους (Ο.Τ.Α. και Ν.Π.Δ.Δ) να τους καταβάλλει αναδρομικά τα χρηματικά ποσά που αντιστοιχούν στις αξιώσεις τους για τις ήδη περικοπείσες αποδοχές τους σχετικά με τα επιδόματα – δώρα εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας.

Όπως δήλωσε στο epoli.grη Δικηγόρος κα Ευμορφία Ρήγα (rigalaw.gr), η οποία χειρίστηκε τις υποθέσεις αυτές, «έγινε αποδεκτός από τα δικαστήρια ο αγωγικός ισχυρισμός μας περί ύπαρξης δεδικασμένου, ο δε ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ εμπιστεύτηκε και υποστήριξε τις προτάσεις μας, με αποτέλεσμα να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι»».

Σχετικό link https://www.epoli.gr/dikastiki_dikaiwsi_ekatontadwn_dimotikwn_ypallilwn-a-160730.html

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματα των εργαζομένων, στοχεύοντας σε ολική μεταστροφή της νομολογίας στο ζήτημα περικοπών των επιδομάτων εορτών και αδείας.